Sunday, September 21, 2008

Bertemu kembali..tup tap tup tap..pejam celik pejam celik..dah nak berakhir Ramadhan..isk..isk..;[sediiiihhhhhh..begitu pantas masa berlalu kan..ironinya masa berlalu itu warga-warga Tinta Haramain di Malaysia sudah banyak yang dah berubah..macam macam telah terjadi pada kami yang masih berada di tanah air..mesti dan pastinya warga Tinta Haramain di Mekah khususnya dan Arab Saudi amnya tidak sabar-sabar ingin tahu tentang perkembangan terbaru kami..hehehe..kebanyakkan kami di Malaysia ini golongan-golongan pelajar Ummul Qura dan ex student Rabitah..nak bagi senang baca, kener senaraikanlah nama sorang-sorang kan..street to the point..malas nak tulih panjang-panjang..nak qiam lak..nak rebut 10 malam terakhir ni..rugiii woooo tak pulun..

Student Ummul Qura University:
(Ganu)
Aswadi Ali=menjadi imam terawikh di Masjid Pengadang Baru,Wakaf Mempelam
Shahir Yusof=menjadi imam terawikh di Surau Gelong Bilal,Kuala Terengganu
Nik Fairul Irwan(Ayub)=menjadi imam terawikh di Surau sekitar Gong Badak
Asnawi=#mungkin menjadi imam jugak di terengganu sebab Al-hafiz
Nurul Hafiz=menjadi imam di tanah kelahirannya Besut,zaujahnya bakal menemani beliau ke mekah nanti..fuh lega hafiz;]
(Kelate)
Khairuddin=#mungkin mencurahkan ilmu di kawasannya
Aqashah=#mungkin masih aktif dengan DCL
(Kuala Lumpur)
Khairul Arifin=menjadi imam terawikh di Hotel DE PALMA Shah Alam
Abdul Rahman Al Hakim=menjadi imam terawikh di Hotel DE PALMA Shah Alam
Ahmad Falaahuddiin=menjadi imam di sekitar Lembah Klang.tukaq2 masjid&surau. kuliah ramadhan di office dan masjid,surau
Tuan Badrul Hisyam=#.mungkin jugak menjadi imam terawikh.Al-Hafiz katakan;]

Student of Rabitah;
(KL)
Syed Norhisyam=Sudah menjadi famous di kalangan penonton Astro Oasis;],tenaga penceramah dalam segmen Tazkirah Ramadhan,memberi kuliah di surau-surau&masjid sekitar lembah klang,Khatib solat Jumaat
(Kelate)
Fadhil=masih mengajar di Kolej Islam Ismail Petra(KIAS),insya allah akan menjadi raja sehari..tak lama dah tu..sahabat-sahabat pakat doakan..depan kaabah..
Toriq=#mungkin menyebarkan ilmu di kawasan sendiri,mungkin menjadi imam sebab Al-Hafiz
(Pahang)
Ali=#mungkin menyebarkan ilmu di kawasan sendiri
(Sabah)
Andika@Luqman=Pengantin Baru(sebelum poser baru ni).sedang buzy menguruskan urusan-urusan untuk melanjutkan pelajarannya di University Of Madinah

#tidak dapat di kesan apa aktivitinya,anggaran sahaja.lost contact..
semua dah ader title USTAZ,so tak yah letak lah kat depan nama tu..dah maklum;]
Insya Allah ramai dari student Ummul Qura akan berlepas pada hari raya yang ke 16 (16 Oktober )menuju ke Makkah..doakan yek;]

nota:sebarang pertambahan maklumat amatlah dialu2kan..dapat bagi sertakan nombor sahabat di Malaysia di ruangan tautan ukhwah.mana lah tahu dapat pi beraya dan ziarah menziarahi sempena lebaran kali ini..ader jugak yang tak balik iaitu akhi Lutfi,akhi Meor&akhi Rahman.maklum lah semua dah ader zaujah kat sana..hapy lah..huhu..salam akhir Ramadhan serta i'dul fitri...jumpa lagi..

1 comment:

kamitaken a.k.a Lutfi Lokman said...

asnawi jadi imam 'mobile'tour satu WP Labuan dibawah dato yusof Mahar.

http://na5wa.blogspot.com/2008/09/entry-kurang-sihat.html